Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proškolení prvních lékařů pro použití Exotherme

 Dvoudenního školení se zúčastnilo celkem 10 lékařů z celé České republiky. Kapacita účastníků byla omezena tak, aby si  následně při praktické úkázce mohli  všichni přítomní techniku vyzkoušet.

dsc_2712web.jpg

dsc_2724web.jpgdsc_2801web.jpg

Workshopu se zúčastnil také zástupce firmy LSO, který přístroj představil a zástupci distributorské firmy S.A.B. Impex, která Exotherme do České republiky dováží.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Po školení o technice řekli:

" Exotherm mě nadchnul pro svou kombinaci chlazení a integrované kamery v rukojeti. Použití je velmi jednoduché a vizuální kontrola na obrazovce se mi také velmi líbila. Jsem velmi rád za možnost vyzkoušet si tuto novou metodu."

"Překvapivě jednoduché použití, příjemné pro klienta i ošetřujícího lékaře."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Metličky

(kyk, 2. 4. 2014 13:48)

Byla jsem v Kojetíně u pana doktora a vůbec to nebolelo. Po prvním ošetření nebyl výsledek moc patrný, ale po druhém už to začalo mizet.

Re: Metličky

(kiki, 16. 10. 2015 1:34)

Dobrý den,byla jsem poprvé na odstranění žilek na nohách v Kojetíně.Zákrok byl bolestivý,přirovnala bych to k pálení.A to jako docela dost.A to mam vysoký práh bolesti a vydržím hodně.Asi jsem mela nastavenou nejakou vyšši intenzitu,nevim.Myslela jsem,ze kdyz to ma chlazeni,tak to nepali.Po zákroku rude cervene žilky,což je asi v pořádku,jelikož ten laser pálí.Po 2 týdnech se dělají stroupky,tak hodně mazat.Po 3tydnech se mi už některé odlouply a mužů rict, ze na některých místech byly žilky svetlejsi,ne tak vidět,jako predtim.Ale zustaly mi tam po odloupnuti svetle mista,jsem sneda.Tak doufam,ze se ty fleky v lete doopali.A nezustanou mi bile jizvy,hodne tedy mazu.Ale ještě to bude asi chtít tak jednu až dvě navstevy,aby vše zmizelo.A plus sklerotizace.Tak snad to splní moje očekávání.Jinak sestřičky sympatické,pan doktor Matoušek,ten mi ale laser neprováděl,je usměvavý příjemný clovek.Vyzařuje z něho pohoda.A škoda,že mi nedělal laser.Třeba by jsme se i zasmali.Doktor,který mi laser prováděl,nebyl tak pozitivní.Spíše jako by ho ta práce ani moc nebavila.Na me otazky odpovidal stroze,bez zajmu.Mužů vám říct,že usměvavý doktor je supr.Pozitivně vás to náladi a příště se tam tesite.Děkuji.

Kolikrát?

(I:D:, 13. 2. 2015 9:56)

Dobrý den, chci se zeptat, kolik ošetření musím podstoupit? Děkuji za odpověĎ.

Re: Kolikrát?

(www.zilni-poradna.com, 13. 2. 2015 10:58)

Dobrý den, je potřeba provést 3 - 5 ošetření. Jedno ošetření má cca 1500 - 3000 pulsů. Množství impulsů závisí na rozsáhlosti postiženého místa a velikosti metliček. Ošetření laserovým přístrojem Exotherme je vhodné především pro drobná ložiska. Podle toho se odvíjí množství impulsů a také počet ošetření.

dotaz-použití laseru na metličky

(Caroline, 24. 1. 2015 16:48)

Dobrý den, byla jsem v Kojetíně a jak píšete,ze to má být bezbolestné, mě to teda štípalo nebo jak to nazvat. A po 1.ošetření jsou metličky ještě horší než byly. Je to možné? Díky za odpověď.

Re: dotaz-použití laseru na metličky

(www.zilni-poradna.com, 28. 1. 2015 12:53)

Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Musíme s Vámi souhlasit, že ošetření není zcela bezbolestné, někteří pacienti udávají štípání, které bylo snesitelné a někteří zase říkají, že to skoro necítili. K druhé části dotazu bychom rádi uvedli, že po prvním ošetření se metličky hned nevytratí, je potřeba provést nejméně 3 ošetření a také ihned po výkonu dojde k zčervenání nebo ke zdánlivému zhoršení, ale to během pár dní zmizí. Věříme, že budete po dalším ošetření spokojená. Přejeme Vám hezký den.

Jdu do toho

(Beky, 9. 5. 2014 8:04)

Konečně něco nového a jestli je to i bezbolestné, tak je to super. Asi se objednám na ošetření a pak můžu do plavek.Křečové žíly a metličky mám už dlouho a je na čase s tím něco udělat. Děkuji za typ.

Dotaz na centrum

(Irena K., 12. 8. 2013 15:25)

Dobrý den, mám metličky na obou končetinách, můžete mi prosím doporučit nějakého lékaře? Jsem z Brna. Děkuji

Re: Dotaz na centrum

(Žilní poradna, 13. 8. 2013 8:16)

Dobrý den, v tuto chvíli je možné ošetření mikrovarixů - metliček na dolních končetinách pouze v Centru žilní chirurgie v Kojetíně. Předpokládáme, že se brzy ošetření Exotherme laserem bude provádět i na dalších centrech. Sledujte prosím naše stránky www.zilni-poradna.com, kde se Vás budeme o novinkách informovat.